Ölümünün birinci yılında Kraliçe Elizabeth anıldı!

İngiltere Kraliyet Ailesi, ölümünün birinci yılında Kraliçe Elizabeth’i andı. Kraliçe Elizabeth 8 Eylül 2022 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Kral 3. Charles’tan açıklama

Kral 3. Charles yaptığı açıklamasında; annesinin uzun yaşamının, sadık hizmetlerinin ve onun ifade ettiği şeyleri hatırladığını belirtti. Bu yıl içinde kendisine ve eşine gösterilen sevgiden dolayı minnettar olduğunu sözlerine ekledi. Kral 3. Charles ve eşi Camilla, kraliçenin birinci ölüm yıl dönümü Balmoral Kalesi’nde anıyor.

Kraliyet ailesinin resmi sitesinde yayınlanan açıklama

İngiltere’nin yeni kralı kim olmuştu?

İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in ölümünün ardından tahta oğlu 3. Charles geçmişti. 3. Charles’ın eşi Camilla ise kraliçe ilan edilmişti.

Kraliçe Elizabeth kimdir?

2. Elizabeth, 21 Nisan 1926 Londra doğumdur. 1952-2022 yılları arasında içinde 14 ülkenin bulunduğu İngiliz Milletler Topluluğu’nun kraliçesidir.70 yıllık saltanat süresiyle Kraliçe Elizabeth, İngiltere’nin tahta kalan en uzun hükümdarı olmuştur.

1947’de Philip Mountbatten ile evlenen kraliçenin; Charles, Anne, Andrew ve Edward isimli dört çocuğu oldu. 8 Eylül 2022’de Balmoral Kalesi’nde 96 yaşındayken hayatını kaybeden kraliçenin tahtına oğlu 3. Charles geçti.

Kaynak: Royal UK

Exit mobile version