İzmir HaberleriYerel Haberler

Ömer Eşki yeni dönemin ilk meclisini yaptı

Bornova Belediyesi yeni dönemin ilk meclisini tamamladı. Meclis toplantısında yeni dönemin ihtisas komisyonları üyeleri, meclis başkan vekilleri, encümen üyeleri ve katipleri belirlendi.

HABER/ Didar DEMİRCİ- Bornova Belediye meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, idaresinde tamamladı. Bornova Belediyesi 2024 yılı nisan ayı olağan meclis birinci birleşiminde: meclis katipliği üyeleri, meclis ihtisas komisyonları üyeleri, meclis birinci ve ikinci başkan vekilleri ve encümen üyeleri belirlendi. Bornova Belediye Meclisi birinci başkan vekilliğine CHP’li Meclis Üyesi Barbaros Taşer, ikinci başkan vekilliği görevine de AK Partili Meclis Üyesi Sait Tatlı seçildi. Meclise CHP Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın ve MHP Bornova İlçe Başkanı Turan Otlu da katıldı.
AK Parti ve CHP Grup Başkan Vekilleri mecliste yeni dönem için iyi temennilerini dile getirdiler. CHP Grup Başkan Vekili Yağmur Yurdagül, “Yeni dönemde de herkesin Bornova için elinden geleni yapacağından eminim dedi. Yeni dönemde vatandaşın kendilerine layık gördüğü muhalefet görevini en iyi şekilde gerçekleştireceklerini dile getiren AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, yolların düzeltilmesi ve depreme karşı önlem alınması için acil olarak çalışmalara başlanılması gerektiğini belirtti.

“BORNOVA’DA AÇILMASI GEREKEN YOLLAR VAR”

Bornova Belediyesi 2023 yılı Faaliyet Raporu mecliste oy birliği ile kabul edildi. Faaliyet raporuna önceki döneme ait olmasından dolayı onay vereceklerinin altını çizen AK Parti Grup Sözcüsü Akın Dalgıç, yeni açılan yol miktarının başlangıçta 40 kilometre olarak tahmin edildiğini ancak sadece 6 kilometre yol açılabildiğini söyleyerek, “Kamulaştırılarak açılması beklenen yollar var. Bunu yaptığımız takdirde Bornova’da ulaşım rahatlayacak” dedi. Öte yandan Dalgıç, “Raporda günlük yapılması gereken işler de faaliyet olarak yazılmış. Belediyemizin iyi yaptığı şeyler de vardır. Onları dile getirdik. Raporda yer alan belediyemiz bünyesinde bulunan Çamdibi’ndeki pazaryerinin üst kısmına tesis spor salonu yapım işi… Bu iş ve bazı yapılan işler olması gerekenden fazla tuttuğunu görüyoruz. Taziye evleri bizim seçim sürecinde dolaştığımız yerlerde küçük ve amacına uygun olmadığı şeklinde şikayetler geldi. Yine 2023 yılında 3 adet yeni ağaçlandırma alanı görüyoruz. Bu alanın hangi olduğunu göremedik. Bunun içinde sadece bir çocuk parkı yapılmış. Bornova belediyesi 17 km bisiklet yolu güzergahı planlara işlemiş ama yapılan yolları göremiyoruz. Onun dışında vatandaşlarımızın birimlerle iletişim eksikliğinden dolayı belediyemizin bazı davalarda aleyhine sonuçlandığını görüyoruz” diye konuştu.

KATİP ÜYELERİ BELLİ OLDU

CHP Grubundan Melek Kartal ve Tansel Ertürk, AK Parti Grubundan ise Levent Taşer katip üyeliğine seçildi. Yedek üye olarak ise CHP Grubundan Şebnem Türe ve Samet Dikili Taş, AK Parti Grubundan ise Adem Kasacı seçildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ BELİRLENDİ

Bornova Belediyesi encümen üyeleri gizli oylama ile belirlendi. Oylama sonucunda, Ali İhsan Bayar, Ahmet Tokem, Erol Mutlu encümen üyesi oldu.

Bornova Belediyesi Meclis İhtisas Komisyonu Üyeleri şu şekilde belirlendi

Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri

Cem Arıkan Ahmet Tokem, Melek Kartal Akın Dalgıç, Ercan Tekin

İmar Komisyonu Üyeleri

Mehmet Sayın, Mehmet Barış Aysal, Recep Çakmakçı Selma Kısa, Sait Tatlı

Hukuk Komisyonu Üyeleri

Tansel Ertürk, Talat Aslan, Hüseyin Erkin, Levent Taşer, İsmail Bedir

Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri

Ali İhsan Bayar, Sabri Çam, Nihat Yağbasan, Emel Dalkıran, Veysel Karani Bati

Sosyal Hizmetler Komisyonu Üyeleri

Göksel Ceviz, Rıfat Efe, Hüseyin Alyüz, Levent Taşer, Adem Kasacı

Esnaf Komisyonu Üyeleri

Samet Dikilitaş, Sabri Çam, Nihat Yağbasan, Musa Çevik

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Üyeleri

Melek Kartal, Şebnem Türe, Yağmur Yurdakul Özkan, Selma Kısa, Emel Dalkıran

Kent Yenileme Komisyonu Üyeleri

Mehmet Sayın, Tansel Ertürk, Duygu Bölük, Osman Zeki Özkebapçı, Veysel Karani Batı

Ulaşım Komisyonu Üyeleri

Talat Aslan, Rıfat Efe, Ali İhsan Bayar, Ahmet Mutlubaş, Ramazan Özdemir

Kültür Turizm ve Dış İlişkiler Komisyonu Üyeleri

Mehmet Barış Aysal, Erol Mutlu, Göksel Bedir, Ramazan Özdemir

Belediye Taşınmazlarının Değerlendirilmesi Komisyonu Üyeleri

Tansel Ertürk, Rıfat Efe, Sabri Çam, Musa Çevik, Adem Kasacı

Gençlik ve Spor Komisyonu Üyeleri

Samet Dikilitaş, Hüseyin Alyüz, Göksel Ceviz, Ahmet Mutlubaş, Adem Kasacı

Tarım ve Kooperatif Komisyonu Üyeleri

Hüseyin Ekin, Talat Aslan, Rıfat Efe, Veysel Karani Batı, Ramazan Özdemir

Kent Riskleri ve Doğal Afetler Komisyonu Üyeleri

Hüseyin Ekin, Nihat Yağbasan, Göksel Ceviz, Emel Dalkıran, Ramazan Özdemir
Ege Belediyeler Birliği
Şebnem Türe (Asil), Osman Zeki Özkebapçı (Yedek)

Kıyı Ege Belediyeler Birliği

Yağmur Yurdakul Özkan (Asil), Melek Kartal (Asil), Sait Tatlı (Asil), Şebnem Türe (Yedek), Duygu Bölük (Yedek), İsmail Bedir (Yedek)

Tarihi Kentler Birliği

Duygu Bölük (Asil), Akın Dalgıç (Yedek)