Omicron Alarmı! 4. Doz Kararı O Ülkeden Geldi

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. Geçtiğimiz  aylarda Güney Afrika’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor.

Omicron Yayılmaya Devam Ediyor

Tüm Drupal etkisine alan virüs ile ilgili önlemler bir bir gelmeye başlıyor. 80’den fazla ülkede görülmeye başlanan varyant için Avrupa ülkeleri geniş çaplı önlemler almaya başladı. Başta İngiltere olmak üzere Fransa, Almanya ve Hollanda gibi ülkeler varyanta karşı kısıtlamalar getirdi.

İsrail 4. Doza Geçecek

İsrail’de de görülen omicron varyantı vakaların artmasına neden olurken İsrail Hükümeti o kararı aldı. İsrail, omicron varyantı ile mücadele kapsamında 60 yaş üzeri kişilere 4. doz aşının yapılacağını duyurdu. Başbakan Naftali Bennett alınan kararla ilgili, “Dünyaya yayılan Omicron dalgasının üstesinden gelmemize yardımcı olacak harika bir haber” olarak değerlendirdi. Alınan karar İsrail’de varyant ile bağlantılı ilk ölümünü bildirdiği gün alındı.

Exit mobile version