Gündem

Omicron Endişesi Artıyor! O Ülkeyi de Etkisi Altına Aldı!

Koronavirüs 2 yıldır hayatımızı etkiliyor. Dünyanın dört bir yanında mücadele verilirken öte yandan aşı ve ilaç çalışmaları devam ediyor. Henüz koronavirüs’te sona gelinmemişken mutasyonlu varyantları arka arkaya ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak en tehlikeli varyant olarak açıklanan Omicron için dünya kırmızı alarm verdi. Bugün yapılan açıklamaya göre bir ülkeyi daha etkisi altına almaya başladı. İşte detaylar…

Tüm Dünyaya Yayılıyor!

Ülkemizde son 24 saatte 351 bin 253 Kovid-19 testi yapıldı, 18 bin 762 kişinin testi pozitif çıktı, 176 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı 24 bin 497 oldu.

Kasım ayı ortalarında ilk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan Omicron, tüm dünyaya yayılmaya başladı. Türkiye’de dahil elçika, Almanya, Çekya, İngiltere, İtalya, İsrail, Hong Kong, Güney Afrika, Botsvana, Danimarka, Avusturalya, İspanya ve Japonya’da görülen Omicron için bugün yeni bir açıklama geldi. ABD’li yetkililer Omicron varyantının ABD’deki baskın virüs haline geldiğini açıkladı.

ABD; “Kasım ayının sonunda corona virüsü vakalarının yüzde 99.5’i Delta varyantıydı” ifadesini kullandı. Omicron ile enfekte olan hastalar gece terlemesi, burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, vücut ağrıları gibi semptomlardan şikayetçi.