Omicron Endişesi Artıyor! Varyanta Karşı En Etkili Aşı Açıklandı!

İlk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan ve tüm dünyada en tehlikeli varyant açıklamasıyla kırmızı alarm verilen Omicron yayılmaya devam ediyor. Çok hızlı yayılan Omicron için araştırmalar devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta Omicron ‘a karşı 3. doz aşı için randevu sisteminin açıldığını duyurmuştu. Peki hangi aşı Omicron için daha etkili?

En Az 3 Doz!

Omicron varyantı tüm dünyada yayılmaya başlarken, vatandaş merakla hangi aşının daha etkili olabileceği konusunda araştırma yapmaya devam ediyor. Bu soruya İngiltere’den flaş yanıt geldi. Yapılan açıklamaya göre 2 doz aşının Omicron için yetersiz kalacağını açıklayan İngiltere, 3 ve üstü doz aşı yapılması halinde koruma oranının daha fazla artacağını ifade etti.

İngiltere’ye göre iki doz Pfizer, Omicron’dan kaynaklanan semptomatik bir enfeksiyona karşı yalnızca yüzde 30 ila 40 koruma sağlıyor. Aynı analize göre, bu oran 3. doz Pfizer’dan sonra 75’e kadar çıkabiliyor. Ayrıca yapılan bir diğer açıklamaya göre Omicron varyantındaki ana semptomun boğazda kaşıntı hissi ve ona eşlik eden kuru öksürük olduğunu belirlendi.

Exit mobile version