Gündem

Omicron İçin Kırmızı Alarm Verildi! Yeni Tedbirler Gelecek!

İlk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan, ardından tüm dünyaya yayılmaya başlayan en tehlikeli varyant olarak tanımlanan Omicron için kırmızı alarm verildi. Şuan en fazla İngiltere’de görülen bu tehlikeli varyant için ülkemizde de bir dizi tedbir alınmaya başlanacak. Ocak ayı itibariyle baskın virüs olacağı iddia edilen Omicron için hangi önlemler alınacak? Kısıtlamalar geri gelir mi?

 

Zorunlu Olacak!

Omicron için yapılan açıklamaya göre İngiltere’de 16 Aralık itibarıyla 2 bin 957 Omicron vakası görülürken en fazla Omicron vakasına rastlanan ikinci ülke 1000 vakayla Güney Afrika, üçüncü de 321 vaka ile ABD olarak tespit edildi. Danimarka’da 213, İsviçre’de 124, Belçika’da 121 Omicron vakası görüldü.

Bu bağlamda Türkiye’ de de şuana kadar 6 Omicron vakası tespit edildi. Sağlık Bakanlığı’nın geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamaya göre Omicron için 3. Doz aşı randevuları açıldı. 3. dozun %80 etkili olabileceği ifade edildi.

Alınacak önlemlerin sınırlı olacağı, PCR zorunluluğu, kapalı mekanlarda sıkı pandemi kurallarına yeniden dönüş gibi planlar yapıldığı iddia edildi.