GündemSağlık

Omicron Varyantı Alarmı! Önlemler Geliyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. Geçtiğimiz  aylarda Güney Afrika’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor.

Hollanda ve Fransa’da Omicron Alarmı

Omicron varyantı son zamanlarda dünyanın bir numaralı gündemi oldu. 80’e yakın ülkede görülen varyant pandemiden en çok etkilenen Avrupa’da vaka artışları rekor kırdı. Avrupa ülkeleri varyanta karşı önlemlerini alamaya başladı. Omicron varyantından en çok etkilenen ülke İngiltere oldu. Son 24 saate 93 bin vaka tespit edildi. İngiliz yetkililer bu vakalardan 14 bin 909’unda Omicron varyantının tespit edildiğini açıkladı. Aynı şekilde Fransız Hükümeti de yeni varyantın ışık hızına bağlı olarak arttığı ifade edildi. Gü2den günlük vaka sayısının 50 bini aştığı Fransa’da Omicron önlemleri alınmaya başlandı. Fransız Hükümeti özellikle İngiltere’den gelen yolculara, seyahat kısıtlaması getirildi. Ülke genelinde yılbaşı gecesi yapılacak gösteri ve konserler iptal edildi.

ABD Omicron Tedbirlerini Aldı

Almanya’da Omicron varyantına karşı tedbir almaya başladı. Yapılan açıklamada halka hatırlatma dozu için uyarıda bulunuldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde de vaka sayıları artmaya başladı. ABD’de aşı çalışmaları arttı. Üniversiteler yine evden eğitim vermeye ofisler ise bir süre daha evden çalışmaya başladı.