Omicron varyantı ile ilgili korkutan açıklama!

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi ECDC’nin yeni yayımlanan risk değerlendirme raporunda, Omicron varyantının gelecek aylarda Avrupa ülkelerinde çok hızlı bir şekilde yayılacağı beklendiği belirtildi.

Hızla yayılacak

Yayımlanan raporda, Delta varyantının şu anda baskın varyant olarak devam ettiği ancak önümüzdeki iki ayda Omicron varyantının Avrupa’da baskın hale gelmesinin yüksek bir ihtimal olduğu vurgulandı. ECDC Direktörü olan Andrea Ammon, Omicron’un hızla yayılma riskini “çok yüksek” gördüklerini aktardı.

Ammon, “Omicron’un daha önce Delta varyantını dikkate alan öngörülere ek olarak ölümler ve hastaneye kaldırılanların sayılarını artıracağının çok yüksek ihtimal dahilinde olduğu düşünülüyor” dedi.

Tedbirler artırıldı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom, kasım ayında görülmeye başlayan Omicron varyantının şu ana kadar 70’in üzerinde ülkede tespit edildiğini ancak bu sayının çok daha fazla olabileceğini söylemişti.

Kasım ayının sonunda birçok Avrupa ülkesinde Omicron varyantının tespit edilmesinin ardından salgın tedbirleri artırılmıştı.

Exit mobile version