GündemSağlık

Omicron Varyantı İle İlgili Uyarı Geldi! Çok Daha Bulaşıcı

Omicron varyantı son zamanlarda dünyanın bir numaralı gündemi oldu. 80’e yakın ülkede görülen varyant pandemiden en çok etkilenen Avrupa’da vaka artışları rekor kırdı. Avrupa ülkeleri varyantın ardından bir bir önlem almaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa Valiliği ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu yeni varyant ile ilgili konuşan Koca,  Omicron’un bulaş hızının çok yüksek olduğuna tepki çekti.

Omicron Tüm Dünyada Baskın Olacak

Bakan Koca omicron ile ilgili yaptığı açıklamada, “Omicron varyantının dünya genelinde baskın olmasını bekliyoruz. Gelen ön bilgiler bu varyantın bulaşıcılığının daha yüksek olduğu fakat hasta etme oranının diğer varyantlara göre daha düşük olduğu yönünde. Bununla birlikte bulaşıcılığın yüksek olması nedeniyle hepimizin bildiği kişisel tedbirlere daha dikkatli şekilde devam etmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Omicron “Endişe Verici Varyant”

Geçtiğimiz  aylarda Güney Afrika’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor.