Omicron Varyantı Kripto Paraları Vurdu. Bitcoin ve Diğer Coinlerde Büyük Düşüş

Yeni koronavirüs varyantı Omicron piyasaları derinden etkiledi. Bitcoin, yeni varyant paniği ile geri çekildi. Bitcoin, geçtiğimiz günlerde Dünya Sağlık Örgütü tarafından Omicron olarak isimlendirilen yeni varyantın keşfinden sonra geçtiğimiz Cuma günü yaklaşık yüzde 8 düştü.
Yeni varyantla birlikte Avrupa’da vaka sayılarındaki artış da ekonomiler için endişe verici bir hale geldi. Pek çok ülkenin kısıtlamaları tekrar gündemine alması ve seyahat yasakları uygulaması da piyasaları olumsuz etkiledi. Borsalar değer kaybederken piyasalardaki panik, kripto paraları da etkiledi.

Bir Ay Bile Olmadan Yüzde 20 Düştü
Bitcoin, 12 Ekim’den bu yana en düşük seviyesi olan 54 bin 500 seviyesinin altında düşerek yüzde 8 değer kaybetti. Ayrıca Cuma günkü fiyat değişimi ile birlikte Bitcoin 20 Eylül’den bu yana en büyük günlük değer kaybını yaşadı.
Bitcoin’de yaşanan düşüşün sebebi olarak ise yatırımcıların ekonomiyi olumsuz yönde etkileyeceği düşünülen bu tür durumlarda menkul kıymetleri ve riskli varlıklar olarak da görülen kripto paraları terk etmesi gösteriliyor.

Diğer Coinler de Etkilendi
Bitcoin, kasım ayının başında tarihi zirvesini görerek 69 bin doların üstüne çıkmıştı. Gelinen son noktada ise Bitcoin yüzde 20 geriledi.
Bütün bunlar yaşanırken, Bitcoin’deki düşüş diğer alt coinleri de etkiledi. Piyasa değerine göre en değerli ikinci coin olan Ethereum, yaşadığı yaklaşık yüzde 11,6’lık düşüşle bir haftanın en düşük seviyesine indi.

Exit mobile version