Omicron’da Flaş Gelişme! Uzmanlar Koruma Sağladığını Duyurdu!

Koronavirüs varyantı olarak, Güney Afrika ‘da ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan Omicron varyantı için araştırmalar devam ediyor. Milyonlarca vatandaşı “en tehlikeli varyant” nitelendirmesiyle endişelendiren omicrona yönelik araştırmalar ilk sonuçlarını vermeye başladı. Avustralya tüm dünyaya güzel haberi verdi. İşte Omicron için yapılan araştırmanın detayları…

Omicron Koruma Sağlayabilir!

Omicron, daha önce yapılan araştırmalar sonucunda süper bağışıklığa sahip olduğu açıklanmıştı. Son olarak Avustralya da yapılan bir araştırma bilim dünyasını heyecanlandırdı. Buna göre tam aşısını olan kişilerde omicron ve başka varyantlara yakalanılması durumunda koruma sağlayabileceği ifade edildi.

Ancak yapılan araştırma sonucu uzmanlar, aşının önemini bir kez daha vurguladı. Mikrobiyoloji ve immünoloji yardımcı doçenti Tafesse, daha önce delta varyantına yakalanan hastaların 1.000’e yakın antikor ürettiği tesipt edildiğini belirterek şu ifadede bulundu; “Aşılanmış ve hastalığa yakalanmış kişilerin yüksek düzeyde korumaya sahip olacağını düşünüyoruz” Ayrıca yine de araştırmaların ilk aşamasında olduklarını belirten uzman bilim insanları, her ne kadar aşı olunsa da bilinçli olarak yakalanmanın dinamitle oynamak kadar riskli olduğu konusunda da uyarıyor.

Bakan Koca haftalık koronavirüs haritasını yayınladı. 8-14 Ocak arasındaki vaka sayılarını açıklayan Bakan Koca Twitter hesabından şu şekilde duyurdu; “8-14 Ocak arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Bingöl, İstanbul, Bolu, Rize, Kocaeli, Erzurum, Ankara, Bilecik, Tunceli, Trabzon.” Bu illeri özellikle uyaran Bakan Koca 3. doz hatırlatma aşıları konusunda da vatandaşı özellikle uyarıyor.

 

Exit mobile version