Editörün SeçtikleriEkonomi

Onaylandı ve yürürlüğe girdi! Bugünden itibaren yüzde 30 zamlandı

Hayat pahalılığı Türkiye genelinde vatandaşların yaşam standartlarını zorlamaya devam ettiği belirtilerek son dönemde artan akaryakıt fiyatlarının etkisiyle birçok belediye ve hizmet sektörü, mali yükümlülüklerini dengelemek için zam kararları aldığı bildirildi. Bu noktada Aydın’ın Didim ilçesinde toplu taşıma ücretlerine yapılan son zam dikkat çekici bir artışa işaret edildiği de bildirildi.

MALİYETLERDEN DOLAYI ARTTIRILDI

Konu ile ilgili olarak son aylarda akaryakıt fiyatlarında yaşanan büyük artışlar, ulaşım sektörünü doğrudan etkilediği belirtilerek belediyeler ve özel sektör, artan maliyetleri karşılamak amacıyla çeşitli önlemler almak zorunda kaldığı ve Didim’de toplu taşıma fiyatlarına zam yapıldığı aktarıldı.

YÜZDE 30 ZAM YAPILDI

Aydın Ses Gazetesi’nin haberine göre, Didim’de toplu taşıma ücretlerine yüzde 30’un üzerinde bir zam uygulandğı ifade edilerek yeni tarife düzenlemesiyle birlikte şehir içi ulaşımda indi bindi ücreti 20 TL olarak belirlendiği ve özellikle toplu taşıma hizmetlerinden faydalanan vatandaşların bütçesinde önemli bir yük oluşturacağı aktarıldı.

MALİ DENGELER KORUNMAYA ÇALIŞILIYOR

Didim’deki bu zam kararının ardından, hem vatandaşlar hem de belediyeler bu değişiklikten etkilendiği ifade edilerek artan ulaşım maliyetleri, günlük yaşamda ek bir yük getirirken, belediyelerin bu tür önlemler almasının ardında mali dengeleri koruma çabası içinde olunulduğu da aktarıldı.