Önümüzdeki haftadan itibaren hesaplara 1250 TL yatacak: Duyuru yapıldı!

Devlet destekleri yakından takip edilen konular arasında yer alıyor. Aile destek ödemeleri kapsamında, ihtiyaç sahiplerine para desteği sağlanıyor. Her ayın belirli tarihlerinde yapılan ödemelerin bu ay ne zaman hesaplara yatacağı araştırılıyor. Nisan ayı aile destek ödemeleri araştırması sürüyor.

İhtiyaç sahibi ailelere her ay yapılan ödemelerle ilgili araştırmalar nisan ayına girişle başladı. Hak sahipleri ödemelerin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Aile destek ödemelerinin önümüzdeki haftadan itibaren hesaplara yatması beleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Nisan ayı aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Nisan ayı aile destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı henüz belli olmadı. Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarihe ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklama yapması bekleniyor. Ödemelerin nisan ayının 15’inden itibaren hak sahiplerinin hesaplarına yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR YATIYOR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık daha önce yaptığı açıklamada ” Ocak ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 TL’ye, %40-69 arası engelli aylığı 1.594 TL’ye, %70 ve üzeri engelli aylığı 2.392 TL’ye, Evde Bakım Yardımı 4.336 TL’ye ve Sosyal Ekonomik Destek de 3.038 TL’ye yükseldi. Yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal yardım programlarımızın aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerimizin hesaplarına yatıracağız.” açıklamasında bulunmuştu.

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı değişiklik göstermektedir. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı – 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL’den az- 850 TL olarak hesaplara geçiyor.

Exit mobile version