Orman Yangınlarında Son Durum Ne? Hangi İllerde Yangın Devam Ediyor

Türkiye’de orman yangınları durmak bilmiyor. Kıyı şeridini ele alan yangınlar ile ekipler ve vatandaşlar var gücü ile mücadele ediyor. 13. gündür 47 ilimizde çıkan yangınların 235’i kontrol altına alınırken Milas ve Köyceğiz’de yangın devam ediyor. Muğla’nın Köyceğiz ve Milas ilçelerinde devam eden orman yangınına hem karadan hem de havadan mücadele çalışmaları devam ediyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli devam eden yangınları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı Pakdemirli, “Milas ve Köyceğiz Yangınları Dışında Ülkemizdeki Tüm Orman Yangınları Kontrol Altına Alınmıştır. #Ormanınkahramanları Milas Ve Köyceğiz’de De Karadan Ve Havadan Büyük Bir Özveri İle Çalışmalarına Devam Ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Milas ve Köyceğiz’de Yangına Müdahale Devam Ediyor

28 Temmuzda ilk olarak Manavgat’ta 4 ayrı bölgede çıkan orman yangınları ardından peş peşe yangın haberleri gelmeye devam etmiş ormanlar gibi ciğerlerimiz de kül olmuştu. Türkiye’de Orman Yangınlarında mücadelenin 13. gününde 47 yangın kontrol altına alındı. 235 hem havadan hem karadan mücadeleler ile söndürüldü. Devam eden orman yangınlardan Milas ve Köyceğiz yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Orman yangıları ile mücadelemiz 12 gündür #OrmanınKahramanları’nın cansiparane çalışmaları ile devam ediyor. 47 ilimizde çıkan 240 orman yangınının 235’ini kontrol altına aldık ve Muğla’da devam etmekte olan 5 yangını da kontrol altına almak için tüm gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı Yangınların Sürdüğü Bölgeleri Şöyle Açıkladı

Milas’ın Ören Mahallesi Fesleğen mevkisi

Kavaklıdere ve Menteşe ilçeleri

Yatağan Hacıveliler Mahallesi

Köyceğiz Sandıraz Dağı etekleri

Exit mobile version