Ortaca’da tapu memuru da dahil 10 kişi dolandırıcılıktan gözaltında!

Ortaca’da arazi satışı karşılığında 5 milyon lirayı aşkın dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 10 kişi, aralarında eski tapu görevlisi olduğu da öne sürülen şüphelilerle birlikte jandarma operasyonuyla gözaltına alındı.

Mağdur, arsa satın almak için 5 milyon lirayı aşkın para ödedi, tapuyu alamadı!

Muğla’nın Ortaca ilçesinde yaşayan H.A., yatırım için arsa arayışına girdi. Bu sırada Ö.Ö. isimli şahıs, H.A.’ya uygun fiyata arazi bulduğunu belirterek irtibata geçti. Araziyi beğenen H.A., arsa karşılığında gerekli kurumlara ödenmek şartıyla Ö.Ö.’ye bankadan ve elden olmak üzere 5 milyon lirayı aşkın ödeme yaptı.

Ancak H.A., Muğla’da araziyi üzerine almak için gittiğinde, şu ana kadar tapu işleminin yapılmadığını öğrendi. Mağdur H.A.’nın durumu emniyete bildirmesi üzerine başlatılan soruşturmada, Ö.Ö. ve olayla bağlantılı 2 kişi ilk etapta gözaltına alındı.

Takip 4 ay sürdü

Yaklaşık 4 ay süren fiziki ve teknik takip sonucu yapılan operasyonda olayla bağlantılı 2’si kadın 7 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden birisinin de daha önce tapuda görev aldığı ve dolandırıcılık suçlamasıyla hüküm giydiği iddia edildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, tutuklanma istemiyle adliyeye sevk edildi.

 

 

Exit mobile version