Ortalıkta görünmeyen Rus Savunma Bakanı Şoygu televizyona çıktı ama iddialar dinmedi: Bu görüntüler eski

Uluslararası basında son günlerde, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ilgili çarpıcı iddialar gündeme geliyor. Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal girişiminde 30. güne girildi ve bölgede savaş devam ediyor. Ancak yaklaşık iki haftadır, Sergey Şoygu’dan haber alınamıyor. Şoygu’nun son kez medyada varlığını göstermesinin üzerinden geçen 12. günde medyada, Şoygu’nun kaybolduğu ya da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Şoygu’ya askeri kayıplardan dolayı cezai yaptırım uyguladığına yönelik iddialar gündeme geliyordu. İddiaların artmasıyla birlikte Kremlin’den gelen açıklamada, Şoygu’nun medyaya vakit ayıramayacak kadar yoğun olduğu bilgisi verilmişti. Açıklama sonrası Şoygu’nun görüntüleri de yayınlandı ancak İngiliz basını, görüntülerin eski olduğunu iddia etti.

Şoygu Bir Süredir Ortalıkta Yok

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatı devam ederken, Putin’in istenen hedefe ulaşılamaması nedeniyle etrafına cadı avı başlattığı iddia edilmişti. Bu nedenle birçok üst düzey yetkiliyi görevden almaya başladığı iddia edilen Putin’in, sağ kolu olan Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu da görevden aldığı iddia edildi. İngiliz medyasında ortaya çıkan iddiaların ardından, Şoygu’nun 31 yaşındaki kızı Ksenia, Ukrayna bayrağının renkleri ile bir poz vermişti. Gündem olan o görüntülerden bu yana Şoygu medyada görünmüyordu.

“Yayınlanan Görüntüler Eski”

Gündeme gelen iddiaların ardından Sergey Şoygu, televizyonda yeniden ortaya çıktı ancak sadece birkaç saniye göründü. Görüntülerde, Şoygu’nun, Putin’in düzenlediği Güvenlik Konseyi’ne katıldığı görünüyordu. Daha önceki Güvenlik Konseyi toplantıları Rus kanallarında baştan sona yayınlanıyordu ancak bu toplantının sadece bir kısmının yayınlanması da dikkat çekti. Ayrıca görüntülerde Şoygu yer almadan önce ekranın bir süre kararması ve ardından düzelmesi de çeşitli soruları akıllara getiriliyor.

İngiliz gazetesi Daily Mail, sessiz biçimde yayınlanan görüntülerin eski olduğunu, Şoygu’nun eski görüntülerle medyada servis edilmesinin bir “propaganda aracı” olduğunu ve Rus halkının kandırılmak istediğini öne sürdü. Şoygu söz konusu toplantıda, servis edilen görüntülerde söz hakkı da almadı.

Exit mobile version