Eğitim

ÖSYM duyurdu: Sınav tarihi açıklandı!

Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı ile ilgili Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklamada bulundu. Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (TR-YÖS) için başvuruların başlayacağı tarih ÖSYM tarafından duyuruldu. ÖSYM Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı tarihi ne zaman? İşte detaylar

ÖSYM DUYURDU

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda; “2023 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2023-TR-YÖS/2), Başkanlığımızca 12 Kasım 2023 tarihinde uygulanacaktır. Sınava başvurular, 15-28 Eylül 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, bireysel olarak ÖSYM’nin https://tryos.osym.gov.tr adresinden yapacaklardır. /Candidates will apply individually from ÖSYM’s website https://tryos.osym.gov.tr. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi başvuru kılavuzunda yer almaktadır.” denildi.

YÖS NEDİR?

Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır.