ÖSYM duyurdu: Sınava girecek herkesi ilgilendiren değişiklik yapıldı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün resmi twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile sınava girecek yüz binlerce adayı ilgilendiren bir değişikliği duyurdu. Aygün tarafından yapılan açıklamada, adayların fotoğraf güncellemesinin dijital ortama taşındığı bildirildi. Artık ÖSYM başvuru merkezine gitmeye gerek kalmadan fotoğraflar güncellenebilecek.

ÖSYM’den yüzbinlerce adayı ilgilendiren önemli bir açıklama geldi. ÖSYM Başkanı Aygün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile adayların fotoğraf güncellemesinin dijital ortama taşındığı bildirildi. Bu güncelleme sayesinde adaylar, ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden sistemdeki fotoğraflarını bireysel olarak istedikleri zaman güncelleyebilecekler.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Adaylarımızın işlemlerini kolaylaştırmak ve taleplerine çözüm üretmek için durmadan çalışıyoruz. Adaylarımız için önemli bir yeniliğimizi daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Adaylarımızın fotoğraf güncellemesini dijital ortama taşıyoruz. Adaylarımız ÖSYM başvuru merkezlerine gitmeden sistemdeki fotoğraflarını bireysel olarak istedikleri zaman güncelleyebilecekler.

Sistemdeki fotoğrafını T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafıyla güncellemek isteyen adaylarımız ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nde (https://ais.osym.gov.tr) ve AİS Mobil uygulamasında yer alan “profilim” menüsündeki “fotoğraf bilgilerim” ekranından güncelleyebilecekler.

Adaylarımız ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından bireysel olarak yapacağı sınav başvurularında sistemdeki fotoğrafı, T.C. Kimlik Kartındaki fotoğrafı ile başka herhangi bir işlem gerekmeksizin otomatik olarak güncellenecektir.

Bu yenilik sayesinde T.C. KİMLİK KARTI edinen tüm adaylarımız ÖSYM Başvuru Merkezlerine gitmeden sistemdeki fotoğraflarını bireysel olarak istedikleri zaman güncelleyebilecekler.
@TCNufus

Exit mobile version