Eğitim

ÖSYM son dakika duyurdu: Tercihler bugün başladı, 1 Eylül’e kadar devam edecek!

ÖSYM internet sayfası üzerinden merakla beklenen açıklamayı yaptı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, tercih işlemleri bugün başladı. Adaylar 1 Eylül tarihi saat 23:59’a kadar tercih işlemlerini yapabilecekler.

Bu sene binlerce kişi DGS’ye katıldı. Bu kapsamda birçok kişi tercihlerin ne zaman alınacağını merak ediyordu. ÖSYM internet sitesi üzerinden konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Söz konusu açıklamada şu ifadeler yer aldı:


2022 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) tercih işlemleri, 24 Ağustos – 01 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri, 01 Eylül 2022 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak 24 Ağustos 2022 günü saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir.

Yerleştirme işleminde, 2022-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. 2022-DGS Yerleştirme ile ilgili genel bilgiler ve tablolar, aşağıdaki bağlantıda sunulmuş olup tercihte bulunacak adayların bu bilgileri dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda kendileri yapacaklardır. Tercihlerin tümüyle iptali yapılamayacaktır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.