GündemKamu

Otobüs bileti alacaklar dikkat: Bilet fiyatlarıyla ilgili açıklama yapıldı!

Kurban Bayramı’nın yaklaşması üzerine vatandaşlar memleketlerine gitmek için otobüs bileti almaya başladı. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 günlük bayram tatili duyurusunun ardından otogarlarda yoğunluk oluştu.

KURBAN BAYRAMINDA YOĞUNLUK

2023 Kurban Bayramı tarihleri, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan dini takvim sonrasında belli oldu. 2023 Kurban Bayramı bu yıl 28 Haziran Çarşamba gününe denk geliyor.

26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü de hükümet tarafından tatil ilan edildiği için bayram tatili hafta sonu tatilleriyle beraber toplamda 9 gün olacak.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olarak belirlenmesinin ardından otobüs biletleri satılmaya başlandı. Tatil bölgelerine veya memleketine gitmek isteyenler 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın yolunu tuttu.

Normal seferlerde boş koltuk kalmazken seyahat firmaları ilave seferler için hazırlıklara başladı. Sektör yetkilileri bilet fiyatlarında da artış yaşandığını ifade etti.

Otobüs firması yetkilisi Cem Kıral, “Bilet satışları şu anda tükenmek üzere. Normal seferlerimiz doldu, ilave seferleri hazırlamaktayız. Arife gününe kadar tüm seferlerimiz dolu durumda.