Otobüse, metroya binerken İzmirim kart kullananlar dikkat: Artık bu kart kullanılacak!

Binlerce İzmirli vatandaş toplu taşıma araçlarına binerken İzmirim kart kullanıyor. Ancak hem İzmirlileri hem de diğer şehirlerde toplu yaşıma kullanan herkesi ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten tüm şehirlerde geçerli olmak üzere artık tek bir kart kullanılacağını açıkladı. Bu kapsamda yapılan açıklamalarda, “Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız.” İfadelerini kullandı.

İzmir’de vatandaşlar metro, İzban, tramvay ve otobüslere binerken İzmirim kart kullanıyor. Ancak son yapılan açıklamalara göre kartlarda değişikliğe gidilebilir. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, farklı şehirlerin kendi içerisinde kullandığı toplu ulaşım kartlarının tek bir ulaşım kartı haline dönüşmesini sağlayacak Türk Kart açıklamasında bulundu.

Belediyelere duyuruldu

Tüm şehirlerde kullanılacak kartın kullanıma geçmesini istediklerini söyleyen Gülten konu hakkında, “Türkiye’deki tüm belediyelerimize toplu ulaşım kartlarının Türkiye Kart özelliği kazanmasını teşvik amacıyla Bakanlığımız bu özelliği duyurdu. Tüm belediyelere ‘toplu ulaşım sistemlerini Türkiye Kart’ın tarif ettiği şema ve teknoloji ile revize edin, bütün kartlar birbirleriyle geçsin’ diye davet yazısını gönderdi. Bu anlamda destek bekliyoruz.. Birçok belediye ile de anlaşmamızı yaptık ve teknik entegrasyonumuzu tamamlamış durumdayız..” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version