“Otomobil satışları düştü” iddiasına Ocak 2022 araç satış listesi şoku! En fazla satışı hangi marka yaptı? En çok tercih edilen 2022 Ocak otomobilleri

Geride bıraktığımız yılın kasım ayından itibaren yükseliş trendine giren dolar kuru, Aralık 2021 itibari ile 18 TL seviyesine kadar yükselerek tarihi zirveyi görmüştü. Dolar kuruna paralel olarak artan euro kuru ve altın piyasası da kendi rekorlarını kırarak, birçok hizmet ürününe yüksek oranlarda zamların yansıtılmasına sebep olmuştu.

2021 yılının son haftalarından bu zamana kadar ekonomi piyasalarında devam eden dalgalı hareketlerden en çok etkilenen sektörlerden biri, otomotiv sektörü oldu. Otomobil fiyatları yeni dönem itibari ile yüzde 50’ye varan zamlar ile satışa çıktı. Ayrıca yeni dönem ile birlikte ortaya çıkan çip krizi sebebi ile de hem ikinci el araçlara hem de sıfır kilometre araçlara yüksek oranda zamlar yapıldı. Piyasalarda yaşanan bunca olumsuzluktan sonra otomobil satışlarının düştüğü, sektörde nerede ise hiç satışın olmadığı iddiaları ortaya atılmıştı. Ancak Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından yayınlanan 2022 Ocak ayı otomobil satış listesi, iddiaların asılsız olduğunu düşündürdü.

Otomobil Distribütörleri Derneği 2022 Ocak Ayı Açıklaması

Yeni yılın ilk ayının tamamlanması ile birlikte, sektör içi veri çalışmaları ortaya konmaya başlandı. Dün açıklanan ocak ayı enflasyon verilerinden sonra, yeni gün itibari ile 2022 Ocak ayı araç satışlarına ilişkin veriler de paylaşıldı.

Otomobil Distribütörleri Derneği tarafından yayınlanan 2022 Ocak ayı otomobil satış listesine göre yeni yılın ilk ayında, Türkiye genelinde 29 bin 20 araç satışının gerçekleşmiş olduğu kaydedildi.

Fiat Egea’dan Rekor Satış!

Otomobil Distribütörleri Derneği tarafından yayınlanan 2022 Ocak ayı otomobil satış listesine göre yeni yılın ilk ayında vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen aracın Fiat Egea olduğu kaydedildi. Derneğin açıklamış olduğu verilere göre ocak ayı içerisinde tam olarak 3 bin 41 adet Fiat Egea model araç satıldı.

2022 Ocak Araç Satış Listesi

Derneğin açıklamış olduğu verilere göre ocak ayı içerisinde satışı gerçekleştirilen otomobiller ve satış sayısı şu şekilde kaydedildi:

Exit mobile version