Editörün SeçtikleriEkonomi

Otomobili olanlar dikkat: Benzin ve motorinde inanılmaz değişim! İşte Ankara, İstanbul ve İzmir yakıt fiyatları

Dolardaki dalgalanma ve brent petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıt fiyatlarına doğrudan yansıdığı belirtilerek Kurban Bayramı sonrasında benzin ve motorin fiyatlarına çifte zam geleceği belirtildi. Bununla beraber sektör kaynaklarına göre, bayramdan sonra her iki akaryakıt türünde de fiyat artışı beklendiği bildiridi.

BAYRAM SONRASI ZAM VAR

Konu ile ilgili olarak Kurban Bayramı’nın bitişiyle birlikte sürücüleri üzecek bir haber gelirken  NTV’nin haberine göre, 21 Haziran Cuma gününden itibaren benzin ve motorin litre fiyatlarına 1 lira 30 kuruşluk bir zam beklendiği ifade edildi. Ayrıca geçtiğimiz günlerde motorin fiyatlarına yaklaşık 1 lira 35 kuruş zam yapıldığı hatırlanırken bu yeni zam ile birlikte akaryakıt fiyatları daha da yükseleceği vurgulandı.

YAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt fiyatları şehirden şehire değişiklik göstermekte. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki güncel fiyatlar ise şöyle:

İstanbul:

Benzin fiyatı: 40.17 TL
Motorin fiyatı: 40.60 TL
Ankara:

Benzin fiyatı: 41.28 TL
Motorin fiyatı: 41.68 TL
İzmir:

Benzin fiyatı: 41.53 TL
Motorin fiyatı: 42.06 TL

ZAMMIN SEBEBİ

Dolardaki artış ve brent petrol fiyatlarındaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarının artışında en büyük etkenler arasında yer alırken küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve iç piyasadaki döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilediği ve bu durum, sürücüler için her geçen gün daha maliyetli hale geldiği ifade edildi.