Otomobili olanlar dikkat! Mutlaka ödemek zorundasınız: Çok büyük cezası var

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödemelerinde ikinci taksidin son ödeme tarihi yaklaşıyor. 2024 yılı için MTV ödemeleri, Ocak ve Temmuz aylarında iki taksit olarak gerçekleştirildiği belirtilerek ilk taksit ödemesinin son tarihi 31 Ocak’tı ve şimdi ise ikinci taksidin ödenmesi gereken son gün 31 Temmuz olarak belirlendiği biliniyor. Bu tarihten sonra ödemelerin yapılmaması durumunda, araç sahiplerini gecikme faizleri ve çeşitli yaptırımlar olacağı ifade edldi.

ÖDEMELER SONA ERİYOR

Konu ile ilgili olarak milyonlarca araç sahibinin sorumlu olduğu MTV’nin ikinci taksit ödemeleri, 1 Temmuz’da başladığı hatırlanıyor ve ödemelerin son tarihi ise 31 Temmuz Çarşamba günü olduğu aktarıldı. Bu tarihten önce ödemelerini gerçekleştirmeyen araç sahipleri, aylık %4,5 oranında gecikme faizi ile karşılaşacakları ifade edilerek borcun ödenmemesi durumunda, vergi dairesi tarafından e-haciz işlemleri başlatılabileceği vurgulandı.

NEREDEN ÖDENECEK?

MTV ödemeleri, çeşitli kanallar üzerinden yapılabilir. Araç sahipleri, vergi daireleri, PTT ve banka şubeleri gibi fiziksel noktaları tercih edebilirler. Ayrıca, dijital platformlar da ödeme yapma imkanı sunulduğu belirtilerek vergi dairesinin dijital hizmetleri, bankaların internet siteleri ve mobil uygulamaları üzerinden MTV ödemelerini gerçekleştirilebileceği aktarıldı. Bu sayede işlemler daha hızlı ve pratik bir şekilde tamamlanabileceği paylaşıldı.

ÖDENMEZSE NE OLACAK?

Tüm bunlarla beraber MTV borcunun ödenmemesi durumunda, bazı önemli sonuçlar doğacağı ifade edilerek öncelikle, araç muayenesi yapılamaz ve bu durum aracın trafiğe çıkmasını engelleyeceği borcun devam etmesi halinde araç sahipleri çeşitli yaptırımlarla karşılaşabilir, bu da ek mali ve yasal sorunlar yaratacağı vurgulandı.

TAKSİT SEÇENEĞİ VAR

Birçok banka, MTV ödemeleri için taksit imkanı sunuyor. Denizbank, kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde 3 taksit seçeneği sunuyor. Enpara, müşterilerine MTV ödemelerinde 6 taksit imkanı sağlıyor ve kredi kartı ile tek çekim ödemelerinden sonra taksitlendirme yapılıyor. Vakıfbank, MTV ödemelerinde faizsiz 3 taksit fırsatı sunuyor. İş Bankası ise 3 aya varan taksit imkanı sağlıyor. Garanti BBVA, 1 – 31 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan MTV ödemelerinde ücretsiz 3 taksit fırsatı sunuyor.

Exit mobile version