Otomobili olanlar dikkat! Sakın bunu yapmayın: Daha fazla ödeyeceksiniz

Araç sahipleri, trafikte beklenmedik ÖTV ve MTV borçlarından kaçınmak için dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarılırken arabası olanların bu uyarılara çok dikkat etmesi gerektiği bildiridi. Bu noktada belirli kurallara uymayanlara ek MTV cezaları uygulanabildiği ifade edildi. Konu ile ilgili olarak  milyonlarca araç sahibi için önemli bir hatırlatma yapılarak ÖTV ve MTV muafiyetlerinden yararlanırken uyulması gereken kurallara dikkat edilmezse, ciddi cezalarla karşılaşabilecekleri bildirildi.

FARKLI İLDE BULUNURSA CEZA UYGULANIR

Ayrıca örneğin, engelli plakalı araçların sahipleriyle aynı ilde bulunması gerektiği ifade edilerek bu kurala uyulmaması durumunda, araç sahipleri beklenmedik MTV borçlarıyla karşı karşıya kalabilecekleri vurgulandı.  Engelli plakalı araçları yalnızca engelli bireyin eşi, çocukları, anne ve babası gibi birinci dereceden yakınları kullanabildiği biliniyor ve ikinci ve üçüncü dereceden akrabaların bu araçları kullanması yasak olduğu engelli bireyin adına kayıtlı araç ve plakanın farklı bir ilde bulunması durumunda cezalar uygulanabileceği paylaşıldı.

5 YIL BEKLENMESİ GEREKİYOR

Engelli bireyler, araç alımlarında %26.3 oranında ÖTV ve %15.24 oranında KDV indiriminden faydalanabilecekleri aktarılarak alınan aracın satışı için en az 5 yıl beklenmesi gerektiği ve bu süre dolmadan yapılan satışlar, ciddi mali yükümlülükler ve cezalar doğurabileceği ifade edildi.

Exit mobile version