Otomobili olanlar dikkat! TÜVTÜRK araç muayene sistemi değişti: Tamamıyla serbest oldu

TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında yeni bir dönemin başladığı duyurulurken sürücüler, araç muayenesi sırasında uygulanan yeni prosedürler ve muayene sürecindeki değişiklikler hakkında bilgi edinmeye çalıştığı ve Sektör Uzmanı Mesut Karaca bir açıklama yaparak bu yeniliklerin neler olduğunu ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı.

İstasyona ulaştığınızda, aracınızı trafiği engellemeyecek şekilde belirlenmiş park alanlarına yerleştirmeniz büyük önem taşıdığı bildirilerek bu uygulama, trafik akışını düzenleyerek muayene işlemlerinizin hızlı bir şekilde başlamasına yardımcı olacağı ve park işlemi sırasında aracınızı uygun alanlara park etmeniz, işlemlerinizin sorunsuz yürütülmesini sağlayacağı bildirildi.

RANDEVU ALINACAK

Aracınızı park ettikten sonra, müşteri kabul alanına giderek plaka ve kilometre bilgilerinizi bilet makinelerine girerek randevu biletinizi alabileceğiniz alternatif olarak, TÜVTÜRK uygulamasını kullanarak randevu sıra numaranızı öğrenebileceğiniz vurgulandı. Ayrıca sıranız geldiğinde, müşteri kabul görevlilerine aracınızın ruhsatı, kimlik, varsa vekaletname veya yetki belgesi gibi gerekli evrakları teslim etmeniz gerektiği ve aracınızın vergi, trafik cezası, OGS veya HGS borcu olmadığından ve geçerli bir trafik sigortasına sahip olduğundan emin olmanız gerektiği ve bu belgelerin eksiksiz olması, muayene sürecinin sorunsuz ilerlemesini sağlayacağı bildirildi.

Kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra, aracınız muayene için çağrılana kadar ön ve arka koltuklardaki emniyet kemerlerinin takılı ve görünür olduğundan emin olmalısınız. Araçta bulunması gereken ilk yardım çantası, üçgen reflektörler ve yangın tüpü gibi ekipmanların muayene teknisyeni tarafından kolayca görülebilir bir şekilde yerleştirilmiş olması gerekir. Bu ekipmanların doğru yerleştirilmesi, muayene sürecinde sorun yaşanmaması için önemlidir.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Muayene sırası size geldiğinde, aracınızı yalnızca yetkili muayene teknisyenine teslim etmeniz, süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması açısından önemli olduğu bildirilerek  ayrıca, can güvenliğiniz için muayene alanına girmemeniz gerektiği ve aracınızı teslim alma işlemi, yalnızca iş emrinde adı geçen kişi tarafından yapılabileceği paylaşıldı.

Exit mobile version