Kültür SanatMagazin

Oyunculuğuyla bir döneme efsane olmuş isimler..

Özellikle de popüler kültürün etkisiyle hızlı tüketim artık her alanda. Bir sezon öncesinde bile yayınlanmış olan dizileri hatırlamak zorken bazı yapımlar var ki üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin hafızalarımızdan silinmiyor.. Tabi bu durumda oyunculukları sayesinde yarattıkları efsane karakterlerle akıllara kazınan isimlerin etkisi büyük.

Asmalı Konak’ın Seymen Ağa ve Bahar aşkı

2002 yılında yayınlanan dizi 19 sene sonra hala adından söz ettirmeyi başarıyor. Unutulmaz çiftler arasında belki de ilk sırada Seymen Ağa karakteriyle Özcan Deniz ve Bahar rolüyle Nurgül Yeşilçay var. Ürgüp Kapadokya’da dizinin çekildiği konak dizinin final yapmasının ardından hayranlarına gezi için açılmıştı.

Özcan Deniz’in alışmış olduğumuz konak ve lüks hayat, köklü aile bağları arasında geçen aşk hikayelerinin temeliydi bu dizi. Finali ise kendine yakışır şekilde beyaz perdede son buldu. Neden gittiğini bilmeden Amerika’ya giden Bahar’ın vedasıyla dizi son bulur. Bahar, tatile gittiğini sanmaktadır. Mutlu mutlu herkese el sallarken, geride kalanlar göz yaşlarını tutamaz. Çünkü Bahar kanserdir ve bir tedavi umuduyla Seymen onu Amerika’ya götürmektedir.

Aşkı Memnu Bihter Ziyagil efsanesi

Aşk-ı Memnu yeniden başlıyor! Aşk-ı memnu dizisi konusu ne, oyuncuları kim? Aşk-ı Memnu hangi kanalda?

Kadrosu güçlü hikayesi ve renkli karakterleri ile bir daha benzerinin geleceğine inanmadığımız yapımlardan biri Aşkı Memnu. Yayınlandığı yıldan beri büyük ses getirmeyi başaran diziye iki efsane karakterin katkısı yadsınamaz. Bihter Ziyagil ve annesi Firdevs Yöreoğlu.. Uzun replikleriyle, bitmek bilmeyen hırsı ve aşkının arasında sıkışıp kalan ve hafızalara kazınan bir isimdi Bihter. Öyle ki dizideki ölümünün üstünden 11 sene geçmesine rağmen her sene 24 Haziran’da sosyal medyanın gündemine oturmayı başarıyor. Beren Saat’in oyunculuk başarısı içinde bulunduğu bir çok işten de anlaşılıyor ama Bihter Ziyagil hep efsane olarak yaşayacak..

Yaprak Dökümü Ferhunde

Deniz Çakır'ın canlandırdığı 5 unutulmaz karakter! - Noluyo

Deniz Çakır’ın yıllar sürecek başarısı ve güçlü oyunculuk kariyerinin zeminiydi belki Ferhunde karakteri. Kesinlikle takdir edilmesi gereken bir başarı hikayesi olduğunu düşünüyorum. Öyle ki dizi sürerken tüm Türkiye nefret etti Ferhunde’den.. Deniz Çakır yolda yürürken laf edenler, taş atmaya çalışanlar bile olmuş. Bir karakterin böylesine başarıyla karşı tarafa aktarılması gerçekten iyi bir oyunculuk gerektirir.

Ezel’in Eyşan’ı, Sadakatsiz’in Asya’sı

Eyşan kimdir? Eyşan karakterini kim canlandırdı? Eyşan Ezel'e ne yaptı? Ezel Ömer mi? - Haberler

Güzelliği, tavrı ve hiç şüphesiz oyunculuğuyla alkışı hak eden isim Cansu Dere.. Hayat verdiği Eyşan karakteri yıllara meydan okuyor ve hala gündemde kalmayı başarıyor. Daha Eyşan’ın izleri silinmeden yeni bir efsane ile döndü ekranlara; “Asya”. Son döneme bomba gibi düşen dizi Sadakatsiz’de oynadığı Asya karakteri erkek kadın herkesin ilgisini ve takdirini kazanıyor. Ne yaşarsa yaşasın çizgisini bozmayan Asya gelecekte ölümsüz karakterler arasına şüphesiz girecek..

Ufak Tefek Cinayetler Merve Aksak

Ufak Tefek Cinayetler'de flaş gelişme: Tülin Özen (Arzu) Ufak Tefek Cinayetler dizisinden ayrıldı mı? - Magazin haberleri

Bu dizide efsane olan tek karakter Merve Aksak değildi elbette. Gökçe Bahadır, Tülin Özen, Bade İşçil ve Aslıhan Gürbüz hep birlikte akıllara kazınan bir proje bıraktılar geriye. Her biri başarılı ve hikaye nefes kesiciydi ancak Merve Aksak unutulmazlar listesine adını büyük harflerle yazdırdı. Karakterin hem zekası hem hırsı izleyicileri büyüledi. Aslıhan Gürbüz daha önce Yahşi Cazibe’de bambaşka bir karakter canlandırmıştı. Komediden drama keskin ve başarılı geçişi takdire şayan.

EGE HABER/ CEYLİN ÇAĞATAY