Teknoloji

Oyunseverlerin dikkatine: Mobil oyunlar 2022’de artık Windows’ta!

Windows’taki Android oyunlarının, mobil cihazlardan PC’ye sorunsuz bir şekilde aktarmanızı sağlayacak bir uygulama ortaya koyuluyor. Oyunseverleri sevindirecek yepyeni yenilik haberi geldi. Android cihazlarınızda bir oyun oynayabilecek ve ardından bilgisayarda kaldığınız yerden devam edebileceksiniz. Google önümüzdeki yıl Windows 10 ve 11 cihazlarına bir Google Play uygulaması getireceğini ve PC’nizde herhangi bir harici uygulamaya ihtiyaç olmaksızın Android oyunları oynamanıza izin vereceğini açıkladı.Android'e Gelecek Olan En İyi Oyunlar

Yapılan yeni hizmet, oyunları bulut veya Wi-Fi bağlantısı üzerinden yayınlanmaz. Bunun aksine, şu anda tabletlerde ve Chromebook’larda yapabileceğiniz gibi Google’ın kendi uygulama mağazasına erişmenize ve Windows cihazlarınıza oyun yüklemenize imkan sağlayacak.
Android İçin En İyi 11 Oyun

Windows PC’lerde Android oyun deneyimi

Google Play Oyunlar uygulaması, Android oyunlarını buluttan yayınlamak yerine yerel olarak Windows PC’de çalıştırabilecek. Kullanıcılar uygulamayı kullanırken telefon ve Windows PC arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yaparak kesintisiz oyun deneyimi yaşayabilecek. Uygulama, Windows 10 ve sonraki sürümlerini çalıştıran Windows cihazlarda kullanılabilecek.

Google’ın Android ve Google Play oyunlarından sorumlu ürün direktörü Greg Hartrell: “2022’den itibaren oyuncular en sevdikleri Google Play oyunlarını daha fazla cihazda deneyimleyebilecekler: telefon, tablet, Chromebook ve yakında Windows PC’ler arasında sorunsuz geçiş yapabilecekler.” ifadelerinde bulundu.

Microsoft’la iş birliği yapmadıklarını ve Google Play Oyunlar uygulamasını kendi uğraşlarıyla geliştirdiklerini belirten Google, sistemin tam olarak ne zaman sunulacağı, nasıl çalışacağı veya hangi oyunların mevcut olacağı hakkında ayrıntı paylaşmadı.

PC (Bilgisayar) Oyunlarını Mobilde (Android Telefon/Tablet) Oynama - Tamindir

PC’nizde Android oyunları çalıştırmak için Bluestacks gibi emülatörlere gerek duymadan direkt olarak Google Play uygulamasını PC üzerinden indirip oyunları oynayabileceksiniz. Oyunseverler bu habere oldukça sevilecek. Kısa yoldan istediğiniz oyunu PC’ de oynama imkanı sağlanmış olacak.