Özcan, Abdüllatif Şener’e sandığın hesabını sordu

Genel seçimler sonrasında CHP’den istifa eden eski Milletvekili Abdüllatif Şener, ikinci tur seçimlerinde geçersiz oy kullandığını açıklamıştı. Şener’in sandığından geçersiz oy çıkmayınca, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Badem bıyık meselesi” diyerek Şener’e yüklendi. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından Şener’i eleştiren Özcan, “Nankör olduğun kadar da yalancıymışsın. Benim parti içi meselemi aslında dün akşam benden daha somut anlattın. Sizin gibi, kullanım süresi kendi cenahında dolup, çöpe atılanlar; CHP’ye ‘Size muhafazakar seçmenden oy getiririz’ diyerek koltuk kapıyorlar. İşi bitince de çekip gidiyorlar. Bizimkiler de bu ‘Siyasi Bitiklere’ inanıp örgüt emekçilerini elinin tersiyle itip, sizi baş tacı yapıyorlar. Getirdiğiniz oy yok, götürdüğünüz oy çok… Sizin gibiler yüzünden parti emekçisi, kaliteli nice yiğit CHP’li siyasetten soğudu. Siyasi bitik badem bıyıklılar; çekin o badem bıyıklarınızı partimizden” sözlerini kaydetti.

ÖZEL’DEN PARTİLİLERE ‘ŞENER’ ÖZÜRÜ

CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel, Abdüllatif Şener’in “Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermedim” açıklamalarına tepki gösterdi. Özel, açıklamalarında partililerden özür dileyerek, şu sözleri kaydetti:

“Abdüllatif Şener’in açıklamalarını içim acıyarak izledim. Bugün televizyonlarda gördük, kanımız dondu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumun belli kesimlerine açılması için, Şener CHP listelerinde kendine yer buldu. Samimiyetle şunu söyleyeyim; hangi CHP’linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi, bizim de o arkadaşımıza özür borcumuz var. Ona oy atan CHP’lilere de özür borcumuz var. Şener, takındığı tutumdan sonra, ikinci turdan önce istifa etmiş. Orada da suçüstü yakalandı, ki Genel Başkan’a ikinci turda da birinci turda da oy vermemiş. Vicdanı kara, kalbi kurumuş. Teşekkür etmesi gereken yerde kendisine aynı alanı açmadı diye ihanet eden anlayışa ne denir. Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Bu Seçim sonucu Abdüllatif Şener’in seçildiği seçimin sonucundan da ders almak lazımmış. Şener’i listemize koyup da oy verdirttiğimiz, onu buraya taşıyıp da taşıyamadığımız CHP’lilerden özür dilemekten başka sözümüz yok. Kendisi cevaba değecek biri değil.”

ÖZCAN’DAN ÖZÜR ELEŞTİRİSİ

Özgür Özel’in, Abdüllatif Şener açıklaması ve partililerden özür dilemesi sonrasında CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şu paylaşımı yaptı:

“Abdüllatif Şener’in dünkü talihsiz açıklamalarından sonra az önce Sayın Özgür Özel, Abdüllatif Şener’e oy veren CHP’lilerden ve onun yüzünden hakkı yenen CHP’lilerden samimiyetle özür dilemiştir. İnşallah Sayın Özgür Özel veya diğer parti yetkililerimiz 18 Mayıs’ta CHP’lilerin oyu ile seçilen başka partilere mensup ‘Badem bıyıklılar’ sebebiyle halkımızdan ve CHP’lilerden özür dilemek zorunda kalmazlar.”

Abdüllatif Şener kimdir?

Abdüllatif Şener (d. 26 Nisan 1954, Yıldızeli, Sivas), Türk siyasetçi, ekonomist, maliyeci, akademisyen, TBMM milletvekili, eski başbakan yardımcısı, eski maliye bakanı ve Türkiye Partisinin kurucusudur. 58. Hükûmet ve 59. Hükümet’te devlet bakanı ve başbakan yardımcısı, öncesinde 54. Hükümet’te maliye bakanı, TBMM 19. Dönem ve 20. Dönem Refah Partisi, 21. Dönem Fazilet Partisi, 22. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi Sivas milletvekili olarak görev yaptı. En son 27. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Konya milletvekili olarak görevini yapmıştır. DETAYLAR

Exit mobile version