Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren, Senegal’de kalp krizi sonucu şehit oldu

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte gittiği Senegal’de, görevi sırasında kalp krizi geçirerek şehit oldu. Hayrettin Eren’in cenazesi, Senegal’deki görüşmelerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağı ile Türkiye’ye getirildi.

Stadyum Açılışı Sırasında Kalp Krizi Geçirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika turu kapsamında dün, Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden Senegal’e geçti. Burada Erdoğan, yeni büyükelçilik binasının açılışına katıldı. Büyükelçilik binası açılışının ardından Erdoğan, bölgedeki bir stadyumun açılışına dahil oldu. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren, Senegal’deki stadyum açılış töreni sırasında kalp krizi geçirdi. Kalp krizi sonrası yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Hayrettin Eren, hayatını kaybetti.

Görevi sırasında şehit olan Eren’in cenazesi, Senegal’deki temaslarını tamamlayan Erdoğan’ın uçağı ile 06.47’de Türkiye’ye getirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Polis Teşkilatı’nın 173. kuruluş yıldönümü için kabul ettiği polislerin arasında, Hayrettin Eren de yer almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’ya Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, Afrika turu sonrası Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer yetkili isimler karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Ankara’ya geldi.

İçişleri Bakanı Soylu ve EGM’den Taziye Mesajları

Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren’in hayatını kaybetmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından bir taziye mesajı paylaştı. Soylu paylaşımında “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Senegal ziyaretinde, görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu Şehit düşen Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürümüz Hayrettin Eren Beyefendi’ye Allah’tan rahmet, ailesi ve Polis Teşkilatımıza başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Emniyet Genel Müdürlüğü de sosyal medyadan bir mesaj yayımladı. EGM tarafından yapılan paylaşımda “Başımız sağ olsun. Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı Özel Harekat Şube Müdürümüz Hayrettin Eren, Cumhurbaşkanımız  Sn. Erdoğan’ın Senegal ziyareti sırasında görevi başında geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düştü. Şehidimize Allah’tan rahmet, ailesine sabır diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Exit mobile version