Özel hastaneler ve devlet hastanelerinde corona virüsü aşısı yapılacak!

Sağlık Bakanlığı 81 ilin Sağlık Müdürlüklerine corona virüsü aşısı hakkında resmi yazı gönderdi. Bakanlık tarafından gönderilen yazılara göre, özel hastaneler ve devlet hastanelerinde corona virüsü aşısı yapılacak.

Türkiye’de aşı tartışmaları devam ederken, Sağlık Bakanlığı’nın Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin imzasıyla 81 ile resmi yazı gönderdiği ortaya çıktı.

Sağlık Müdürlüklerine gönderilen yazıya göre, bakanlıkça uygulanacak Kovid-19 aşısı, Aile Sağlığı Merkezleri ile kamu ve üniversite hastaneleri ile özel hastanelerde (Kamu/Vakıf) oluşturulacak Kovid-19 aşı uygulama birimlerince yapılacak.

Vatandaşların randevu alması gerekiyor

Corona virüsü aşısı olmak isteyen yazıların, MHRS üzerinden randevu alması gerekiyor. Söz konusu yazıda aşı uygulamaları ile ilgili olarak yapılan açıklamada “Aşı uygulamasının MHRS sistemi üzerinden randevulu bir şekilde yapılması için sistemde kayıtlı olmayan özel ve üniversite (Kamu/Vakıf) hastaneleri de MHRS sistemine tanımlanacaktır. Bu kapsamda MHRS işlemlerini yürütebilecek yetkinliğe sahip bir personelin MHRS sorumlusu olarak Bakanlığımıza bildirilmesi gerekmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Exit mobile version