Ekonomi

Özel sektör çalışanlarının dikkatine: Firmaların yüzde 83’ü ikinci maaş zammının yapılmasına yönelik karar aldıklarını açıkladı!

Geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde döviz kurlarında ve altın fiyatlarında gözlenen rekor seviyeler, gündelik hayat akışı içerisinde satın alınan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Türk Lirası’nın giderek değer kaybetmesi ve alım gücünün düşmesi, vatandaşların bütçelerini nerede ise sıfırladı. Bu noktada vatandaşlarda, maaş artışı talepleri oluşmaya başladı.

Asgari ücrete ikinci bir zammın yapılıp yapılmayacağına ilişkin tartışmalar, enflasyonun giderek artması ile birlikte sıklaştı. Aylar önce yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zammın yapılmasının söz konusu olmadığı yönünde ilerlerken, enflasyonun yüzde 75’in üzerinde seyretmesi asgari ücret düzenlemelerinin tekrar gözden geçirilmesine ve sonuç olarak da mevcut ücretlerin artışına karar verilmesini sağladı. Bu noktada özel sektör çalışanlarında da maaş artışı beklentisi oluştu. Yapılan araştırmalara göre birçok şirketin şimdiye kadar maaş artışı kararı verdiği, diğer şirketlerin de maaş artışı konusunda hazırlık içerisinde olduğu öğrenildi.

Asgari Ücret Zammı Özel Sektörü Karıştırdı!

Geçtiğimiz gün düzenlenen kabine toplantısı sonrasında toplantı kararlarını açıklamak üzere kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücreti kamuoyu ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni asgari ücretin yüzde 30’luk artışla 5 bin 500 TL’ye yükseldiğini açıklamasından sonra özel sektörde de hareketlilik başladı. İlgili meslek gruplarında istihdam edilen vatandaşlar, maaşlarında artışın olması için çalıştıkları firmalara taleplerini iletmeye başladılar.

Şirketlerin Yüzde 83’ü Maaş Artışına Olumlu Bakıyor!

Kariyer’in internet sitesinde 2 bin 231 şirketinin yöneticisi ile yürütülen ikinci maaş zammı çalışmasının sonuçları belli oldu. Şirketlerin yüzde 83’ünün ara zam yaptığı veya yıl içerisinde en az bir kere ara zam yapacakları ortaya çıktı. Yüzde 17’lik kısım ise ara zam yapmaya sıcak bakmadıklarını ifade etti.

Yapılan Zam Oranı Yüzde 29!

Kariyer’de yürütülen çalışmaya göre ara zam yapan veya yapacak şirketlerin maaş zammı için verdikleri kararın, yüzde 20-29 aralığında olduğu ortaya çıktı.