Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Özel sektörde çalışanlara müjdeli haber verildi: Büyük destek resmen başladı! Çalışanlara 1.000 TL veriliyor

Özellikle özel sektör çalışanları, ilaç gibi gelecek doğalgaz destek ödemelerinin detaylarını merak ederken Resmi Gazete’de çok önemli bir karar yayımlandı. Bu karar doğrultusunda artık özel sektör çalışanlarına verilen doğalgaz ve ısınma yardımı SGK primine ve vergiye tabi tutulmayacağı vurgulandı.

ÇALIŞANLARA 1.000 TL DESTEK

Çalışanların fatura borçlarının silinmesini sağlayacak olan düzenleme resmen yürürlüğe girdiği belirtildi ve 2023 yılının haziran ayına kadar işveren tarafından çalışanların maaşlarına ek 1.000 TL’lik doğalgaz yardımı gündeme geldiği belirtildi. Peki bunun için başvuru detayları neler?

Bu destek ödemeleri hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı ve özel ile kamu sektöründe çalışan vatandaşlar rahat bir nefes alacağı bildirildi ve kış ayları için milyonlarca kişiye yardım verileceği ifade edildi. Bu noktada gelir vergisi ve sigorta prim kesintilerinden tabi tutulacakları vurgulandı.

ÇALIŞANIN MAAŞINA YANSIYACAK

HaberTürk’ün haberine göre özel sektör çalışanları için yapılan düzenlemeye göre hazine, asgari ücretlinin ve çalışanların maaşlarından kesilen 178,4 TL gelir vergisi ile SGK priminden kesilen 454,6 TL’den vazgeçtiği belirtildi ve 633 TL olan bu rakamın çalışanın maaşına yansıyacağı bildirildi.

Ayrıca, işverenler, çalışanlara daha önce vergi ve SGK primi ödeyerek yaptıkları bu ödemelerin aylık 1.000 TL’ye kadar olan kısmı için artık vergi ve SGK primi ödemeyeceği paylaşıldı. Ayrıca işveren bu kadar parayı, yani 1000 TL’yi 2023 yılı haziran ayına kadar işçinin maaşına ekleyebileceği bildirildi.