Pakistan’da Görevden Alınan Khan’a Destek! Binlerce İnsan Sokağa Çıktı

Pakistan ulusal meclisinde yapılan güven oylamasında hükümetinin güvenoyu alamaması üzerine görevden alınan başbakan İmran’ın destekçileri protesto amaçlı sokağa döküldü Khan’ın görevden alınmasının ardından Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) Partisi’nin destekçileri, Karaçi ve Lahor kentlerinde kararı protesto etmek amaçlı yürüyüş yaptılar. Binlerce insan İmran han ve partisi hakkında görevden alınma kararını tepki gösterdi ve sokaklara döküldü.

Güven Oylaması Ayrıntıları

Pakistan ulusal meclisinde başbakan İmran Khan ve hükümeti hakkında güven oylaması yapılmıştı. Yapılan oylama sonucunda güvenoyu alamayan İmran han görevinden alındı. İmran Han’ın başkanı olduğu Pakistan Adalet Hareketi (PTI) yönetimi, yapılan güven oylaması sonucunda görevden alındı. Yaptığı siyaset ve ABD’ye karşı dik duruşu işe dikkat çeken İmran han güven oylamasından geçemediği için görevden alındı.

İmran Khan İstifa Etti

İmran Khan Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile meclisten istifa ettiğini duyurdu. Binlerce rupi yolsuzluk davası olan bir adamın başbakan seçildiği mecliste olmak istemediğini dile getiren İmran Khan istifasını kamuoyu ile paylaştı. Görevden alındıktan sonra yine Twitter üzerinden özgürlük mücadelelerinin bugün yabancı rejim değişikliği komplosuna kurban gittiğini 1947 den beri bağımsız olan Pakistan’ın bugün özgürlük mücadelesinin komploya maruz kaldığını ifade etti. Ayrıca ABD’yi destekleyenleri hain olarak nitelendiren İmran Khan meclisten istifa ettiğini duyurdu.

İmran Han 25 Merkezde Miting Düzenleyecek

Pakistan yüksek mahkemesinin kararı sonucunda yapılan güven oylamasından yeterli oyu alamayan İmran Khan hükümeti görevden alındı. Kararın ardından İmran Khan ve parti yetkilileri 25 merkezde miting yapma kararı aldı. Bağımsız siyasetiyle dikkatleri üzerine çeken İmran Khan meclisten istifa kararından sonra birçok destekçisi sokağa dökülmüştü şimdi ise planlı bir şekilde 25 ilde miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Exit mobile version