Pandemi döneminde fatura ödemekte zorlananlar dikkat: PTT aracılığı ile destek sağlanıyor!

Pandemi döneminde birçok vatandaş ekonomik olarak zorluk yaşıyor. Bu nedenle vatandaşlar salgın döneminde devlet tarafından yapılan yardımları araştırıyorlar. Oysa devlet sadece salgın döneminde değil, diğer zamanlarda da vatandaşlara çeşitli ödemeler ile destek oluyor. Bu ödemelerden biri de elektrik tüketim desteği. Elektrik faturasını ödemekte zorlananlara için PTT aracılığı ile devlet tarafından 118 TL destek sağlanıyor.

Türkiye’de devlet dar gelirli vatandaşlara çeşitli ödemeler ile destek sağlıyor. Bu kapsamda yapılan elektrik desteği ödemesinden ise 2 milyon hane aylık olarak faydalanıyor. Elektrik faturası desteğinden faydalanmak isteyenlerin ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, kimler elektrik desteğine başvuruda bulunabilirler?

Kimler fatura desteğine başvuru yapabilir?

Konuyla ilgili elde edilen bilgilere göre, hanedeki kişi başına düşen gelirin, net asgari ücretin (AGİ hariç) 3’te 1’inden az olması gerekiyor. Dört kişilik ailede gelir 3.409 liranın altında geliri olanlar desteğe başvuruda bulunabiliyorlar.

Elektrik faturası desteği 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (59.25 TL), 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (79 TL), 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (98.75 TL), 5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (118.50 TL) olarak gerçekleştiriliyor.

Öte yandan pandemi nedeniyle uygulanan tam kapanma sürecinde borcu olan ve ödeme olanağı bulamayan konutların ve aylık fatura tutarı 2 bin TL ve altında olan (ve kapanan) ticarethanelerin elektriği kesilmeyecek.

Exit mobile version