Gündem

Pandemi Kuralları Eylül İtibariyle Güncellenecek Aşı Olamayanlar Nerelere Giremeyecek?

Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Yaz dönemiyle birlikte tatil beldelerindeki canlılık vakalara yansıdı. Alınan kararlara göre yeni ay ile birlikte pandemi kuralları da güncellenecek.

Aşıya Teşvik Önlemleri Masaya Yatırılacak

Hürriyet Gazetesinin haberine göre, kapalı mekanlarda, kamu kuruluşlarında lokanta ve cafe gibi yerlere aşısız girilememesi, PCR testi zorunluluğu, aşısızlara ayrı bölme yapılması gibi konular gündemde. Yaz aylarından itibaren artan vaka oranlarını düşürmek ve vatandaşları aşıya teşvik etmek için alınan önlemler masaya yatırılacak.

İddialara göre alınacak kararlar doğrultusunda artan vaka oranlarını düşürmek, ölüm oranlarının azalmasını sağlamak ve vatandaşları aşıya teşvik edecek bir dizi önem alınacak. İddialara göre yeni kararlar eylül ayının ikinci yarısından sonra alınacak.  Aşı olmayan öğretmenlere ve okul çalışanlarına uygulanacak olan PCR testinin tüm sektörlere getirilmesi bekleniyor. Alınan yeni kararlar neticesinde henüz aşı olmamış vatandaşların sayısının azalacağı düşünülüyor.

Aşı Olmayan Vatandaşlar İçin Zaman Daralıyor

Eylül ayı ile birlikte alınacak önlemlerin arttırılması konuşulan konular arasında.  Bu önlemler kapsamında zorunlu PCR testinin yapılacağı alanlar genişletilecek. AVM’ler de bu karara dahil olacak. Alınacak bir diğer önlem ise kamu kurumları, kapalı alanalar için ikili uygulamalar öngörülüyor. Lokanta, kafe, kamu kurumlarında aşısızlar için ayrı bölüm açılması tartışılıyor. Parasız yapılacak PCR testlerinin daha sonra paralı olarak uygulamaya konulmasını dile getirenler de bulunuyor. Alınan bu karaların aşı çalışmalarını arttıracağı yönünde sinyaller verirken aşı olmayan vatandaşlar için zaman daralıyor. kısıtlamalar getirilmeye başlanıyor.