Pandemi sürecinde flaş gelişme: Maske takma zorunluluğu ne zaman kalkıyor? Bakan Koca açıklama yaptı

Koronavirüsle birlikte hayatımıza giren yüz maskeleriyle ilgili tartışmalar devam ederken, milyonlarca kişi maske takma zorunluluğun ne zaman kalkacağını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı’ndan ise konuya yönelik açıklama geldi. Peki maske zorunluluğu kalkacak mı?

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından Bakan Koca milyonları ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, salgınla mücadelede yeni dönem için bir hafta sonrayı belirtti. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Koca:

“Gelecek hafta çarşamba veya perşembe günü bir basın toplantımız olacak. Salgınla mücadelede geldiğimiz noktayı ve bundan sonra neler yapılacağına ilişkin süreci anlatacağız.’ sözlerini kullandıktan sonra maskelerle ilgili açıklamalarına şu şekilde devam etti: ‘Maskelerin ne zaman çıkacağı konusu da dahil olmak üzere bundan sonra neler yapılacağını net bir şekilde ifade edeceğiz.” dedi.

Vaka Sayıları Giderek Azalacak

Bakan Koca, vaka sayılarının bir sonraki haftadan itibaren azalacağı öngörüsünü bulunarak , “Vaka sayısı geçen hafta sonu itibarıyla pikini yapmış oldu. Önümüzdeki hafta daha aşağı doğru düşeceğini tahmin ediyoruz. Hastaneye yatışlar yüzde 28-30 kadar azaldı. Yoğun bakıma yatış da yüzde 15 oranında azaldı. Önümüzdeki 2-3 hafta içinde belirgin düşeceğini düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version