Gündem

Papua Yeni Gine’de toprak kayması: 2 bin fazla kişi toprak altında kaldı!

Papua Yeni Gine’de felaket yaşandı. Meydana gelen toprak kayması nedeniyle 2 binden fazla kişinin toprak altında kaldığını bildirildi. Bilanço artarken, bölgeye yalnızca helikopterle ulaşım sağlanıyor. Bölge halkı ise kayıplarını arıyor.

EN AZ 6 KÖY ETKİLENDİ

Papua Yeni Gine’de 24 Mayıs tarihinde toprak kayması meydana geldi. Felaket, başkent Port Moresby’nin 600 kilometre kuzeybatısındaki Enga eyaletine bağlı Kaokalam köyünde yaşandı. Bölgedeki en az 6 köy toprak kaymasından etkilendi. Otoyollar trafiğe kapatılırken, bölgeye yalnızca helikopterle ulaşım sağlanıyor.

2 BİNDEN FAZLA İNSAN TOPRAK ALTINDA KALDI

Ülkenin ulusal afet merkezi, başkent Port Moresby’deki Birleşmiş Milletler (BM) ofisine “Heyelan 2 binden fazla insanı canlı olarak gömdü ve büyük bir yıkıma neden oldu” bildiriminde bulundu. Heyelanın “binalarda, gıda bahçelerinde büyük tahribata yol açtığı ve ülkenin ekonomik yaşam çizgisi üzerinde büyük etkiye neden olduğu” belirtildi.

‘GEÇEN HER DAKİKA UMUTLARIMIZ AZALIYOR’

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape konuya ilişkin açıklamasında arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra savunma görevlilerinin de bölgedeki çalışmaları sürdürdüğünü dile getirdi. Uluslararası Göç Örgütü Papua Yeni Gine Temsilcisi Serhan Aktoprak ise, çocukların ailelerinden ayrılmak zorunda kaldığını ifade ederek, “Herkes kayıplarını arıyor. Bir çok insan hala şok içerisinde. Geçen her dakika umutlarımızı azaltıyor, hayal kırıklığımızı ise arttırıyor” dedi.