EkonomiGündem

Para bekleyenlere güzel haber geldi: Bugünden itibaren hesaplara 1250 TL yatıyor!

Ödeme bekleyen kişilere güzel haber geldi. Paralar bugünden itibaren yatırılmaya başladı. Dar gelirli ailelere her ay belirli tarihlerde yapılan ödemeler gerçekleştiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Aile destek ödemelerinden yararlanmak isteyen ihtiyaç sahipleri e-Devlet üzerinden başvurularını yapabiliyor.

Dar gelirli ihtiyaç sahibi ailelere destek veriliyor. e-Devlet üzerinden başvuru yapıp da başvurusu onaylanan vatandaşlar 1250 TL’ye kadar destekten yararlanabiliyor. Hak sahiplerine mart ayı ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak.

PARALAR HESAPLARA YATIYOR

Dar gelirli ailelere yönelik yapılan aile destek ödemeleri başladı. Her ay düzenli yatan ödemelerin Mart ayı için olan kısmı bugün hesaplara yatacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı:

“Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında 2,4 milyon hane için 1 milyar TL ve Aile Desteği Bileşeni kapsamında 3,3 milyar TL olmak üzere toplam 3,3 milyon hanemize 4,3 milyar TL tutarında destek ödemesi yapacağız.” açıklamasında bulundu.

AİLE DESTEK BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden kabul edilecek. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na (SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu tamamlayabilecek.

Aile destek ödemelerinde,

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak.