Para çekecek olanlar dikkat: ATM’ler tedbir kapsamında kartları yutuyor mu?

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle 65 yaş ve üstüne sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Ancak bazı vatandaşlar bu yasağı deliyor. Bu kapsamda sosyal medyada flaş bir iddia ortaya atıldı. Bazı kullanıcılar, 65 yaş üstü vatandaşların, 10.00 ile 13.00 saatleri dışında para çekmeleri durumunda bankamatiklerin kartları yuttuğu iddia ettiler.

Bugün sosyal medyadaki bir iddia gündemi karıştırdı. Bazı kullanıcılar tarafından yapılan paylaşımlarda, 65 yaş üstü vatandaşların, 10.00 ile 13.00 saatleri dışında para çekmeleri durumunda bankamatiklerin kartları yuttuğu iddia edildi. Bir sosyal medya kullanıcısı ise “65 yaş üzeri bankamatikten parayı 10.00 13.00 arası çekebilecekmiş. Yoksa bankamatik kartı yutacakmış. Arkadaş bu dogru mu bilmiyorum ama çok saçma değil mi? Acil paraya ihtiyaç oldu, bana verdi kartı ben çektim mesela. Veya hasta oldu nakit lazım oldu gece yarısı, ölsün mü?” paylaşımında bulundu.

Ancak henüz bankalardan veya yetkilerden konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

ATM kartı yuttuğunda ne yapılır?

ATM’ler bazı durumlarda kartı yutabiliyorlar. ATM’ler kartınızı yuttuğunda bankanın çalışma saatleri içerisinde gerçekleşti ise güvenlik görevlisiyle konuşarak durumu açıklayabilirsiniz. Banka görevlisi tarafından kartınız size iade edilecektir. Ancak ATM herhangi bir bankaya bağlı değilse, bağımsız bir ATM ise, bu durumda bankanın çağrı merkezini aramanız gerekir.

Exit mobile version