EkonomiKamu

Paralar hesaplara yatırıldı: İban numaranızla kontrol edin!

Aile Destek ödemeleri ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık önemli açıklamalarda bulundu. Aile Destek ödemeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Türkiye aile destek programımızın kapsamını genişletiyoruz, bütçesini de 25 milyar lira ilaveyle 40 milyar liraya yükseltiyoruz.” ifadelerini kullanmasıyla vatandaşlar ödemelerle ilgili araştırmaya başladı.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Yanık Aile Destek ödemeleri hakkında şu ifadeleri kullandı; “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye sosyal yardım ve dayanışma vakıflarımız aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız. ”

Aile destek ödemesi tarihi hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır. Ödemeler hakkında net bir tarih belirtildiğinde haberimiz güncellenecektir.