Paralar PTT’den alınacak: 2 gün içinde PTT’ye gidin!

Hesaplara para yatırılacak. İki ayda bir yapılan destek ödemeleriyle ilgili açıklama yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, destek ödemelerinin hesaplara yatacağını duyurdu. Bakan Yanık, destek ödemelerinin 28 Mayıs’a kadar hak sahiplerine iletileceğini belirtti.

2 ayda bir yapılan ödemeler bu ay hesaplara yatacak. Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı olmak üzere 3 destek ödemesi birden gerçekleşecek. Bakan Yanık, desteklerin 28 Mayıs’a kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti. Paralar PTT’den alınacak.

PARALAR HESAPLARA YATIRILACAK

Bakan Yanık yaptığı açıklamada, “Mayıs ayında Şartlı Eğitim Yardımı, Şartlı Sağlık Yardımı, Çoklu Doğum Yardımı programlarımız ile toplamda 295 milyon TL ödeme yapacağız. Destekler 28 Mayıs’a kadar hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.” ifadelerini kullandı.

YARDIM BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

İkametinizin bulunduğu il/ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek kimlik kartınızla başvuruda bulunabilirsiniz. Kimlik kartı dışında herhangi bir belge talep edilmemektedir.

PARALAR HANGİ AYDA ÖDENİR?

Ocak, Mart, Mayıs, Temmuz, Eylül, Kasım aylarıdır.

YARDIM ÖDEMESİ NE ZAMAN KESİLİR?

Sosyal Güvenceli olunması, muhtaçlık halinin sona erdiğinin tespit edilmesi veya yardım ödeme şartlarının (eğitim devam ve sağlık kontrol) gerçekleştirilmemesi nedeni ile yardım ödemesi kesilebilir.

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Ödeme tutarı ilkokula giden kız çocukları için aylık 50 TL, erkek çocukları için 45 TL’dir. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır, ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır.

Ödeme tutarı liseye giden kız çocukları için aylık miktarı 75 TL, erkek çocukları için 55 TL’dir. Ödemeler 2 aylık olarak hesaplanır, Ödeme aylarında tutarlar hak sahiplerinin PTT hesaplarına aktarılır.

Exit mobile version