Parası ev almaya yetmeyenler dikkat: Ev yaptırmak isteyene 100 bin TL inşaat desteği verilecek!

Türkiye’de birçok kişi ev almak istiyor. Ancak artan fiyatlar nedeniyle vatandaşlar ev sahibi olma hayallerini erteliyorlar. Bu kapsamda kamu bankası sevindirecek haberi verdi. Ev yaptırmak isteyenlere inşaat desteği verilecek. Örneğin 100 bin TL tutarında “Konut Tamamlama Kredisi” çeken bir vatandaşa aylık sadece 1,48 oranında faiz uygulanacak.

Halkbank ev sahibi olmak isteyenler için konut tamamlama kredisini duyurdu. Resmi internet sitesi üzerinden yazılı açıklama yapan kamu bankası, kendi adına kayıtlı arsası üzerine veya henüz tamamlanmamış konutunun tamamlamasına yönelik inşaat yapan/yaptıran kişilerin inşaatlarının finansmanına yönelik olarak kredi verdiğini bildirdi. Maksimum 120 ay vade ile kullandırılan kredide aylık faiz oranı 1,48 olarak açıklandı. Krediden faydalanmak isteyen vatandaşlar ise Halkbank şubelerine başvurularını gerçekleştirebilirler.

100 BİN TL KREDİ İÇİN ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

İnşaat desteği kredisi ile ilgili bilinmesi gerekenler:

Kredinin azami limiti, gayrimenkulün asgari %70’i tamamlanma seviyesi değeri ile %100 tamamlanma durumu için öngörülmüş olan değer arasındaki fark kadardır.

Kredi kullanacak müşterinin iş konusunun gayrimenkul inşaatı ve ticareti dışında olması zorunludur.

Krediye konu konutun inşaat seviyesinin asgari %70 olması zorunludur.

Exit mobile version