Ekonomi

Parasını TL cinsinden biriktirenlere, Uzman İslam Memiş’ten yatırım tavsiyesi! TL yatırımları nasıl değerlendirilmeli? Savaş altın fiyatlarını daha da yükseltecek mi?

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde altın piyasasında ve döviz kurlarında yaşanan olumsuz gelişmeler, bu sene de Rusya- Ukrayna savaşının ortaya çıkması ile aynı doğrultuda devam ediyor. Ocak ayından bu zamana kadar belirli bir seviyeye sabitlenen döviz kurları ve altın fiyatları, savaşın çıkması ile birlikte tekrar yükseliş trendine girdi. Savaş durumunun piyasalara olan etkisini ve bu ortamda yatırımların nasıl değerlendirilmesi gerektiğini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş yorumladı.

Ons Altın 2 Yıldır İlk Kez Yükseldi!

Piyasalar hakkında yaptığı yorumlar ve tahminler ile adından söz ettirmeyi başaran uzmanlardan biri olan İslam Memiş, yeni dönemde ortaya çıkan Rusya- Ukrayna savaşının piyasalara olan etkilerini yorumladı. Memiş, ons altın fiyatının en son 2020 yılında 2000 bin dolar seviyesini geçtiğini ve bunun nedeninin de pandemi olduğunu belirtti. Şu an da savaşın etkisi ile tekrar 2000 bin doların üzerine çıkan ons altın için tahminlerde bulunan Memiş, altının puslu ortamları sevdiğini, savaşın en kadar süreceğinin bilinmemesinden dolayı da yükseliş eğiliminin devam edebileceğini iddia etti.

TL’si Olanlar Ne Yapmalı?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımlarını TL’ye yapan ya da elinde TL bulunan ve yatırım yapmayı düşünen vatandaşlar için de rehber olabilecek nitelikte açıklamalarda bulundu. Şu an da ortamın TL yatırımları için uygun olmadığını düşündüğünü belirten Memiş, gram altının 900 TL’nin altına düşmesi ile birlikte 880, 860 ve 840 seviyelerinde mevcut paranın 4’e bölünerek değerlendirilebileceğini ifade etti.

“Acele Etmeyin!”

Savaş ortamlarının, piyasalar için her zaman belirsiz bir ortam olduğunu ifade eden Memiş, 1823 dolardan 2 bin dolara hızlı bir şekilde yükselen ons altının, savaşın seyrine göre aynı hızda düşebileceğine dikkat çekti. Bu neden ile Memiş, elinde TL bulunan vatandaşların, yatırım yapma noktasında biraz daha beklemeleri gerektiğini ifade etti.