Pasaport randevusu bulamayıp bu aya alanlar dikkat: Para farkı ödenmeyecek! Duyuru yapıldı

Pasaport ücretlerine büyük bir zam geldi. 2023 yılından itibaren pasaport ücretleri yüzde 123 zamlandı. Yaşanan yoğunluk nedeniyle 2022 fiyatıyla harç yatırıp randevu bulamayanlar, 2023 Ocak ayına randevu aldı. 2023 yılına randevusu aksayanlardan harç farkı istendi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu nedenlerle oluşan şikayetlerin ardından açıklama yaptı.

Pasaport, defter ve harç ücretlerine yeni yılla birlikte yüzde 123 zam geldi. Pasaport harçlarıyla ilgili bir gelişme yaşandı. 2022 yılında harç yatıran ancak 2023 ocak ayına randevu bulabilenlerden harç farkı istenmişti. Bakan Soylu, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

HARÇ FARKI İSTENMİŞTİ

2022 fiyatlarıyla harç yatırıp, yoğunluk nedeniyle 2023’e randevu almak zorunda kalanlar, bankada sürprizle karşılaştı. Başvuranlardan, pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Harç farkı ödemek zorunda kalan vatandaşlar, hem sosyal medyada hem de CİMER’e şikayette bulunarak tepki göstermişti.

EK ÜCRET ALINMAYACAK

Pasaport, defter ve harç ücretlerinde yaşanan bu sıkıntının ardından İçişleri Bakanı Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı. Katıldığı canlı yayında şu ana kadar 710 bin, “yerli ve milli pasaportun” teslim edildiğini belirten Soylu, “Bu yıl, milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart’tan sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak” dedi.

Soylu, Türkiye’de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport verildiğine işaret ederek, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaştıklarını söyledi. Soylu, buna rağmen personelin gayretli çalışmasıyla tüm pasaportların peyderpey gönderildiğini ifade etti.

Exit mobile version