Pazar günü düğünler yasak mı? Düğünlere kaç kişi katılabilir?

Bu sene evlilik planı yapan vatandaşların en çok merak ettiği konu düğün kısıtlamasının ne zaman kalkacağıydı. Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından düğünler için de durum belli oldu? Peki, sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Pazar günü düğünler yasak mı? Düğünlere kaç kişi katılabilir?

Corona virüsü pandemisinden evlenecek çiftler de etkilendi. Bu nedenle nikah ve düğünlerini erteleyen vatandaşlar yasakların ne zaman kalkacağını merak ediyorlar. İçişleri Bakanlığı normalleşme genelgesinde nikah ve düğüne ilişkin maddeler de yer aldı.

Nikah ve düğüne ilişkin maddeler

Açık alanlarda;

– Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi,

– Masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması,

– Yiyecek-içecek ikramının yapılmaması,

– Kapalı alanlarda ise yukarıdaki kurallara ilave olarak;

– Kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması,

– Azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir.

– Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir. Bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecekiçecek ikramı yapılabilecek olup kapalı alanlarda kişi başına en az 6 m2 alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacaktır.

– Nişan ve kına gibi etkinliklere 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir.

Pazar günleri ise Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya devam edecek. Bu nedenle davetlilerin düğüne katılım sağlayamaz.

Exit mobile version