Gündem

Pazar günü otobüse ücretsiz bineceksiniz: Vatandaşlara duyuru yapıldı!

Toplu taşıma kullanan binlerce vatandaşı ilgilendiriyor.  Duyurular peş peşe yapıldı. BELBİM tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklama ile 21 Ağustos tarihinde İstanbulkart entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçları ücretsiz olarak kullanılabilecek.

ALES nedeniyle toplu taşınmaya düzenleme yapıldı. Konu hakkında BELBİM açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, 21 Ağustos Pazar günü ALES’e girecek vatandaşlar ve öğretim görevlileri için toplu taşımanın ücretsiz olduğu bildirildi.

Söz konusu açıklamada şöyle denildi:

21 Ağustos Pazar günü yapılacak olan “Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na” girecek vatandaşlarımız ve öğretim görevlileri
@istanbulkart
entegrasyonuna dahil toplu ulaşım araçlarından ücretsiz olarak yararlanabilecektir.

İzmir’de ücretsiz mi?


İzmir’de toplu taşımanın ücretsiz olduğuna ilişkin açıklama yapılmadı. Ancak ALES nedeniyle sınav merkezlerine rahat ulaşım için gerekli takviyelerin yapıldığı bildirildi. Bu kapsamda yapılan açıklamada, “21 Ağustos 2022 Pazar günü yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) kapsamında hemşehrilerimizin ikametgâhlarından sınav merkezlerine ulaşımlarını daha rahat sağlamaları amacıyla sınav yoğunluğu yaşanacak hatlara gerekli takviyeler yapılmıştır.” Denildi.