EkonomiGündem

Pazarda Fiyatları Gören Çıkışı Aradı! Salatalık, Domates, Patlıcan Fiyatlarını Gören Şoka Uğradı

Son zamanlarda artan gıda fiyatları pazarı ve pazarcıyı da etkiledi. Bu hafta pazara giren eli boş çıktı. Artan tarımsal ürün fiyatları, girdi maliyetleri ve olumsuz hava koşulları da eklenince pazardaki sebze ve meyve fiyatları da deyim yerindeyse uçtu. Atan fiyatlar karşısında şok olan dar gelirli vatandaş poşetini dolduramadı.

Sebze ve meyvelere gelen zamlar vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor. Pazar alışverişi yapacak vatandaşların sayısı son haftalara nazaran yarı yarıya indi. Zamlar nedeniyle pazar fiyatları cep yaktı. Sebze ve meyve fiyatları bu hafta deyim yerindeyse uçtu. Geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde yaşanan soğuk ve karlı havanın etkileri sebze ve meyve fiyatlarını da yakından etkiledi. Olumsuz hava koşulları sebebiyle sebze ve meyve fiyatları artarken bazı satıcılarda tezgahlarını açamadı.

Pazarın Şampiyonu Patlıcan ve Salatalık Oldu

Bu hafta itibariyle sebze ve meyve artışları hem üreticiyi hem de tüketiciyi zorladı. Bu hafta yaşanan pazar artışlarında rekor fiyatlar salatalıkta yaşandı. 1 kilo salatalığın etiket fiyatı 20 ila 25 TL arasında değişirken bir kilo domatesin fiyatı 20, biberin kilosu ise 25 TL’yi gördü. Pazarda bu hafta fiyat artışının en çok yaşandığı sebze 30 TL ile bakla olurken, patlıcanın kilosu 30 TL, karnabahar 10 TL, ıspanak 15 TL, maydanoz, ısırgan ve rokanın bağı ise 5-7 TL’den satışa sunuldu. Yeşilliklerde yaşanan fiyat artışları vatandaşın cebini epey yaktı.

Meyvelerde de fiyatlar arttı muzun fiyat etiketi 17 TL, Çileği ise 20 TL oldu.