PCR Testi Öğrenciler İçin Zorunlu Olacak Mı?

Koronavirüs nedeniyle eğitime 1.5 yıldır ara veren okullar 6 Eylül Pazartesi itibariyle tekrar yüz yüze eğitime başladılar. Salgın kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda açılan okullarda denetimler sıkı tutuluyor. Alınan kararlar doğrultusunda aşı olmayan öğretmen ve okul çalışanlarına haftada 2 PCR testi zorunluluğu getirildi. Vatandaşlar merakta öğrencilerde zorunlu PCR testi uygulanacak mı?

Öğrencilere Aşı ve PCR Testi Zorunluluğu Bulunmuyor

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, dün katıldığı TRT Haber programında açıklamalarda  bulundu. Öğrencilere zorunlu PCR testi uygulanmayacağını dile getiren Özer, “Öğrencilerimizle ilgili ne aşı ne PCR testi zorunluluğu var, velilerimizin rızası olmadan çocuklara PCR testi uygulanmayacak” ifadelerini kullandı.

Velilerin İzni İle Yapılacak

Daha önce de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullarda öğrencilere zorunlu PCR testi uygulanması konusunda açıklamalarda bulunmuş, “Okullarda PCR Testi? Belirtisiz vaka yaygınlığını anlayabilmek için sınırlı sayıda okulda yapılacak. Velilerimiz önceden bilgilendirilip onayları istenecek. PCR taraması, sağlıklı eğitim ortamının devamına ve olası hazırlığa yönelik. Çocuklarla, en deneyimli arkadaşlar buluşacak” demişti.

Exit mobile version