Gündem

PCR testi ücretsiz mi? Hastanelerde PCR testi paralı mı?

Son dakika… Aşı olmayanlar için PCR testi zorunluluğu getirildi. Alınan karara göre, aşı olmayan öğretmenler ve okulda çalışan personellerin haftada 2 kez PCR testi yaptırması zorunlu oldu. Öte yandan şehirler arası seyahat, sinema, tiyatro, konser gibi toplu alanlarda da PCR testi zorunluluğu uygulamaları devreye girecek. Peki, PCR testi ücretsiz mi? Hastanelerde PCR testi paralı mı?

ZORUNLU OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Okullarda 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte aşı olmayan okul çalışanı ve öğretmenlerden haftada iki kez düzenli PCR testi isteyeceğiz. Uçak ve şehirlerarası otobüs yolculuğu, konser, tiyatro ve sinema gibi insanların toplu olarak bulunduğu faaliyetler için de zorunlu PCR testi uygulamalarını devreye alacağız.” ifadelerini kullandı.

PCR TESTİ ÜCRETLİ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haftada iki kez PCR testi zorunluluğu getirilmesini açıklamasının ardından, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Okullar ve üniversiteler için gereken PCR testleri Devlet Hastanelerinde ücretsiz yapılabilecek.” dedi.